Hier is het een vaak terugkomend ritueel: op zondagochtend zelf croissantjes bakken. Superleuk om te…
Het lijkt nog even te duren, maar time flies when you’re having fun. Bovendien is een goede voorbereiding het halve werk. Ik vind het altijd heerlijk om weken vooraf al recepten voor de paasbrunch uit te zoeken en lekker uit te pakken. Gezellig met de hele familie aan tafel zitten en genieten van heerlijke hapjes. En dan het liefste hapjes die gemakkelijk klaar te maken zijn zodat ik ook mee kan genieten van de brunch en niet continu in de keuken sta. Deze paasei-broodjes zijn super gemakkelijk om te maken, snel klaar en erg lekker!
Voor dit recept gebruik ik croissantdeeg. De deegrollen uit blik lenen zich uitstekend voor een lekker hapje. Eerder maakte ik er deze hapjes al mee. Nu we richting Pasen gaan is een hapje in de vorm van een paasei natuurlijk heel geschikt. Ik gebruik twee blikken croissantdeeg, geraspte kaas, een paar plakken ham en een eigeel om de broodjes te bestrijken. Als ik de blikken heb opengemaakt rol ik het croissantdeeg uit. De kartellijntjes druk ik dicht: ik hoef ze niet los te snijden en heb deze dus niet nodig.
Elk vel waar je normaliter twee croissants uit haalt snijd ik in vieren. Op ieder vierkantje leg ik een beetje ham. Ik gebruik plakken die ik klein gesneden heb. Je kunt natuurlijk ook hamblokjes gebruiken. Net zo lekker een nog gemakkelijker! Een beetje geraspte kaas erbij maakt het af: ham en kaas blijft een van de betere combi’s!
Van ieder vierkantje vouw ik de hoeken naar het midden toe. De plooien druk ik helemaal dicht. Het zou immers zonde zijn als de kaas er tijdens het bakken uitloopt! Eventueel kun je nog even de bolletjes in je hand rollen zodat ze echt helemaal dicht zijn. Vervolgens leg ik de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik teken op een kant van het bakpapier een ei-vorm. De kant waar ik op getekend heb leg ik naar beneden toe. Binnen de randen van de ei-vorm leg ik de bolletjes met ham en kaas. Als alle bolletjes liggen bestrijk ik het geheel met eigeel. Dat geeft net een leuker kleurtje!
Ten slotte schuif ik de bakplaat met het paasei-brood in een oven die ik voorverwarmd heb op 180 graden. Na 20 minuten bakken haal ik het brood uit de oven. Tijdens de paasbrunch kan iedereen hier zelf een broodje vanaf plukken. Houd je meer van zoet dan van hartig kun je in plaats van ham en kaas ook een vulling van chocolade paaseitjes gebruiken…mmm… Welke variant ga jij maken?
De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More
Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More
Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More
De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More
Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More
Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More
This website uses cookies.