De dagen worden korter en het wordt buiten steeds kouder. Voor mij het ideale moment…
Een paar weken terug veranderde ons huis voor één dag in een waar eenhoorn paradijs! De jongste werd vier en is helemaal weg van deze mythische wezens. Ze spreken natuurlijk ook gigantisch tot de verbeelding. Vandaar het verzoek om van haar verjaardagsfeest een unicorn feest te maken. Bij zo’n feest hoort natuurlijk ook een heuse eenhoorn taart.
Ik vind het erg leuk om tijdens de verjaardagen van de kinderen van mijn vriend uit te pakken met een mooie taart: heerlijk bakken en fröbelen in de keuken. Daar kan ik echt van genieten en ik word er helemaal zen van, haha. Ik ben echter niet zo van het precies afwegen van bakmeel en dergelijke, dus ik kies wel voor de gemakkelijke weg: kant-en-klare pakken voor biscuitdeeg vormen de basis voor de taart. Hier hoef ik alleen eieren en melk aan toe te voegen en ik weet van tevoren dat het sowieso lukt.
Omdat het dit keer om een unicorn taart gaat en deze wezens hand in hand gaan met regenbogen besluit ik om het biscuitdeeg zelf ook al te kleuren. Met een paar druppels voedingsmiddelenkleurstof in roze, blauw en groen kleur ik heel gemakkelijk het beslag. Als het de oven uitkomt vind ik het wel even spannend: komen de kleuren zo mooi uit als ik voor ogen had? Ik bak drie lagen. Omdat ik niet houd van een grote hap droog deeg in je mond besluit ik om alle drie de lagen met een taartzaag door te zagen. De kleuren zijn nog mooier geworden dan gedacht! Hoe gemakkelijk kan het zijn? Met dit snijden wacht ik natuurlijk wel tot de taart helemaal afgekoeld is, dus dit doe ik de volgende ochtend.
Na het snijden maak ik de botercrème. Omdat ik toch al voor het rek met kant-en-klaar mixen stond heb ik hier ook een mix voor botercrème meegenomen. Ik maak de crème aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik begin met een groene laag en smeer hier botercrème op. Daar leg ik een roze laag bovenop die ik besmeer met jam. Vervolgens een blauwe laag met botercrème en dit herhaal ik tot alle lagen op zijn. Dan begint het echte werk! Ik smeer de gehele taart af met botercrème en maak van fondant oren, ogen en wangen van de eenhoorn. Een hoorn heb ik gekocht, hier hoef ik alleen een cocktailprikker in te steken. De decoratie prik ik in de taart: het begint al ergens op te lijken!
Ook de topping koop ik zo bij de supermarkt. Ik kleur de decoratie in verschillende kleuren met kleurstof en maak hier de manen van door toefjes te spuiten. Met wat decoratiebloemetjes maak ik de taart af. Is het geen plaatje geworden? Na het zingen en uitblazen van de kaarsjes wordt de taart aangesneden en ook de binnenkant is geworden zoals ik in gedachten had.
Zo heb ik een easypeasy unicorn taart gemaakt waar iedereen heerlijk van gesmuld heeft!
De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More
Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More
Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More
De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More
Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More
Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More
This website uses cookies.
View Comments
wouw, wat is ie mooi, petje af myrthe
Dankjewel!