Food

Recepten voor heerlijke popcorn varianten

Vandaag is het popcorndag! Ik vind die themadagen gedurende het jaar wel leuk hoor. Helemaal in januari breekt het een beetje de saaie maand zonder feestdagen. En zeg nou zelf: popcorn is sowieso altijd een goed idee! Het is een relatief gezonde snack doordat het veel vezels bevat. En popcorn bevat weinig calorieën. Je kunt er dus veel meer van eten dan van een lekker bakje chips, haha. Bovendien kun je met popcorn alle kanten op: je kunt zowel zoete als hartige varianten maken. Voor ieder wat wils dus, ideaal.

Ik maak de popcorn het liefst in een popcornpan buiten in het haardvuur, maar daar is het in januari toch net iets te koud voor vind ik. Daarom maak ik dit keer gebruik van een popcorn machine. Via Debestekeukenmachine.nl vond ik een hele gave variant: een mooie ronde popcornmachine met heel veel ruimte! Zo kan ik een gigantische hoeveelheid popcorn tegelijk maken. Ideaal voor een filmavondje met de kinderen!

Hoe werkt de popcorn machine?

De popcorn machine werkt eigenlijk heel gemakkelijk. Ik doe een beetje olie in de pan, giet er wat popcornmaïs overheen en dan zet ik de machine aan. Door de doorzichtige top kan ik goed zien wat de popcorn doet: vooral voor de meiden is dit leuk om naar te kijken! Na een paar minuten heb ik een flinke hoeveelheid popcorn. Om de popcorn te serveren heb ik geen aparte bak nodig: door de bovenkant om te draaien verandert de doorzichtige top in een popcornschaal, ideaal! Deze popcorn machine test is in ieder geval geslaagd: nu alleen nog bedenken welke toppings we gaan gebruiken.

Hartige popcorn varianten

Zelf vind ik hartige popcorn het lekkerste. Als de popcorn helemaal gepopt is meng ik het dan ook het liefst met een beetje zout. Er zijn echter nog veel meer lekkere popcorn varianten mogelijk! Strooi eens wat Harissa door je popcorn heen: dat geeft een heel verrassend effect. Of wat denk je van wat kaas (liefst zo fijn mogelijk) en een beetje uienpoeder? Ook lekker als je de kaas eerst smelt, hier het uienpoeder door roert en dit vervolgens mengt met de popcorn. Paprikapoeder doet het hier ook altijd goed, voor een extra spicy effect gebruik je gerookte paprikapoeder: zo lekker! Een mengsel van rozemarijn en parmezaanse kaas zorgt voor een heerlijke mediterrane twist aan je popcorn. Ook hier kun je er weer voor kiezen om de kaas eerst te smelten. Echte ‘grotemensen’ varianten dus. Er zijn natuurlijk legio combinaties te bedenken, deze zijn mijn favoriet!

Zoete popcorn varianten

Ook voor de echte zoetekauwen zijn er voldoende lekkere variaties te vinden. Om de popcorn wat smeuïger te maken kun je eventueel direct na het poppen een beetje gesmolten boter door de popcorn roeren. Niet zo gezond, wel heel erg lekker. Want ja: vet is smaak hè…. Om een lekkere zoete variant te maken van jouw popcorn kun je wat poedersuiker en kaneel door de popcorn mengen: ik vind dat echt een instant kermis-gevoel geven! Een lepel pindakaas door de popcorn is ook een heel goed idee. Sowieso is pindakaas natuurlijk een goed idee! Wat kleine stukjes gezouten caramel en geraspte chocolade geven je direct een vrolijk gevoel. Maak het iets pittiger door de karamel te vervangen voor wat chilipoeder: ook een topcombi met de chocolade als je het mij vraagt!

Je ziet het: met popcorn kun je alle kanten op! Welke popcorn variant is jouw favoriet?

Bewaar deze recepten voor zoete en hartige popcorn varianten op een van je borden op Pinterest. Dat gaat heel makkelijk door over onderstaande foto heen te scrollen en op het Pinterest-logo te klikken.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.