Food

Zelf kruidenboter maken: onmisbaar bij de barbecue!

Een barbecue is in Nederland natuurlijk niet compleet zonder stokbrood met kruidenboter vooraf. Sterker nog: vaak hebben we al voor de barbecue begint voldoende gegeten doordat we ons tegoed hebben gedaan aan de stokbroodjes en salades die er op tafel staan, haha. Je kunt natuurlijk een pakje kruidenboter bij de supermarkt halen, je kunt echter ook gemakkelijk zelf je eigen kruidenboter maken. Zo kun je er je eigen twist aan geven en smaakt hij nog beter dan de bakjes uit de supermarkt! Bovendien kun je zelf bepalen hoeveel knoflook er in de zelfgemaakte kruidenboter gaat, ook wel prettig vind ik zelf…haha.

Afdrukken

Pikante kruidenboter zelf maken

Maak zelf de lekkerste kruidenboter voor bij de barbecue of gourmet. Gemakkelijk te maken en snel klaar.
Gang Bijgerecht
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 3 eetlepels sambal
  • 1,5 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2/3 teentjes knoflook

Instructies

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Pers de knoflook fijn.
  • Meng de sambal, ketchup, knoflook en peterselie door de boter.
  • Proef even of hij zo pittig genoeg is. Liever iets pittiger? Voeg wat sambal toe. Liever wat zoeter? Voeg een beetje ketchup toe. Extra knoflook toevoegen kan natuurlijk altijd, haha.

Hoewel de boter heerlijk smaakt op stokbrood bij een barbecue, kun je hem met de feestdagen natuurlijk ook goed gebruiken als bijgerecht bij de gourmet. Of gebruik het om je kaasplankje mee op te leuken. Overal inzetbaar, deze pikante boter!

Wat ook erg lekker is om van de barbecue te maken, zijn moinkballs. Het recept voor deze lekkere snack kun je hier vinden.

Wil je het recept om zelf kruidenboter te kunnen maken bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande foto voor.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.