Food

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar manieren om de gezelligheid van de herfst in huis te halen. Een van de lekkerste manieren om dat te doen,  is door de warme smaken van deze tijd van het jaar in mijn baksels te verwerken. Pumpkin Chai thee van YogiTea is een perfecte basis voor een heerlijk herfstig koekjesrecept. In dit artikel deel ik een recept voor Pumpkin Chai Shortbread herfstkoekjes, een vegan variant die smelt in je mond en ideaal is voor bij een kop thee na een heerlijke herfstwandeling.

De Herfstige Smaak van Pumpkin Chai

Pumpkin Chai thee combineert de rijke smaak van traditionele chai-kruiden, zoals kaneel, gember en kruidnagel, met de warme, aardse tonen van pompoen. Deze thee is een ware herfstfavoriet en kan niet alleen gedronken worden, maar ook worden gebruikt als een heerlijk ingrediënt in gebak. In dit recept voor shortbread koekjes wordt de thee toegevoegd aan het deeg, waardoor de kruidige, herfstige smaak goed tot zijn recht komt.

Pumpkin Chai Shortbread Herfstkoekjes Recept

Afdrukken

Pumpkin Chai shortbread koekjes

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai thee als basis. Ideaal na een lange herfstwandeling.
Gang Gebak, koek
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 zakjes Pumpkin Chai thee van YogiTea
  • 180 ml kokosolie (op kamertemperatuur)
  • 100 gram poedersuiker
  • 300 gram bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kruidnagel, gemalen
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  • Klop de kokosolie en poedersuiker samen tot een luchtig, romig mengsel. Voeg het vanille-extract en de losse thee uit het zakje toe, en meng goed door elkaar.
  • Meng in een aparte kom de bloem, zout, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan het kokosolie-suiker mengsel.
  • Roer tot een samenhangend deeg. Het deeg kan in eerste instantie kruimelig lijken, maar het hoort samen te komen als je het licht aandrukt.
  • Vorm het deeg tot een lange worst, wikkel het in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten. Dit koelen zorgt ervoor dat de kokosolie steviger wordt, waardoor je de koekjes straks gemakkelijker kunt snijden. Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Snijd uit de 'deegworst' plakken van maximaal een centimeter dik.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 12-15 minuten, of tot ze aan de randen licht goudbruin kleuren. Laat de koekjes daarna volledig afkoelen op een rooster.
  • Voor een extra feestelijke uitstraling kun je de afgekoelde koekjes bestrooien met poedersuiker of een kaneelsuikermengsel. Voor een luxere variant kun je ook een deel van de koekjes in gesmolten witte chocolade dippen.

Een Perfecte Herfsttraktatie

Deze heerlijke, kruidige herfstkoekjes zijn een perfecte begeleider voor een kop thee tijdens de koude herfstavonden. De kokosolie geeft de koekjes een knapperige, maar lichte textuur, waardoor ze net zo lekker smaken als traditionele shortbread, maar dan zonder boter. Hierdoor kunnen ook de vegans genieten van deze heerlijke hartverwarmende koekjes! De warme kruiden van de Pumpkin Chai thee zorgen voor een extra diepte in smaak, en maken dit het perfecte baksel om de herfst te vieren.

De koekjes blijven ongeveer een week knapperig wanneer je ze bewaart in een luchtdichte trommel, zodat je er meerdere dagen van kunt genieten. Voor een extra feestelijk tintje kun je ze serveren met een kop warme chai of latte voor een echt herfstmoment.

Bak een batch en proef de warmte van het seizoen in elke hap!

Dit lekkere recept bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

1 maand ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

1 maand ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

4 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

7 maanden ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

7 maanden ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

7 maanden ago

This website uses cookies.