Op sommige dagen vind ik het moeilijk om aan mijn dagelijkse hoeveelheid groenten te komen.…
Even snel wat hapjes op tafel zetten klinkt ideaal. Een beetje inspiratie voor die hapjes is dan wel gemakkelijk natuurlijk! Met Halloween in het vooruitzicht is het gemakkelijk om een thema te bedenken: het worden griezelige hapjes! De kids vinden het superspannend als ze weten dat er enge hapjes op tafel komen! Bovendien kun je er echt alle kanten mee op. Er is zoveel te verzinnen wat binnen het Halloweenthema past! Vandaag maak ik hapjes van pizzadeeg. Je weet wel, die kant en klare rollen die samen met een potje tomatensaus in een doosje verpakt zitten. Deze zijn niet alleen gemakkelijk om pizza’s mee te maken, ook hapjes staan met behulp van deze kant-en-klare deegrol in no time op tafel!
Deze botten zijn letterlijk om op te eten! Nee, niet door de hond dit keer. Deze botten zijn heerlijk om zelf op te peuzelen. Als je van kaas houdt tenminste… Door uit het pizzadeeg een vierkantje te snijden maak ik de basis voor deze botten. Ik leg wat geraspte kaas of een paar repen kaas in het midden van het stuk deeg. Vervolgens rol ik het de plakken deeg op en ik sluit de buitenkanten door deze even stevig aan te drukken. Met een mes maak ik aan beide lange zijden een kleine inkeping. De twee helften die hierdoor ontstaan druk ik wat uit elkaar waardoor een botvorm ontstaat. Deze leg ik op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Deze snack is geschikt voor de vleesliefhebbers. Ik gebruik hiervoor mini mozzarellabolletjes, gehakt, wat kruiden en een vierkant stuk pizzadeeg. Ik begin met het kruiden van het gehakt. Dit kan met alle kruiden zijn die je lekker vind in een gehaktballetje. Ik kies voor peper, zout, chilivlokken en Italiaanse kruiden. Vervolgens verpak ik een mozzarellabolletje in een beetje gehakt. Er ontstaat nu een soort grote gehaktbal. Deze leg ik in het midden van het plakje deeg. Ik verpak de gehaktbal helemaal in het deeg tot ik een soort deegbol krijg. Met bindtouw maak ik de vakken in de pompoen. Ik knoop het touw er losjes een paar keer omheen. In de oven zal het deeg gaan rijzen en zo krijg je de verschillende vlakken van de pompoen. Deze gehaktpompoenen zet ik bij de botjes op de bakplaat.
Tja, als je dan toch pizzadeeg in handen hebt, dan kun je net zo goed gewoon pizza’s gaan bakken toch? Nou ja, gewoon…wel pizza’s in Halloweenthema natuurlijk! Een enge mummie wordt het dit keer. Met een uitsteker haal ik rondjes uit het pizzadeeg. Deze besmeer ik met de tomatensaus die bij het pizzadeeg zit. Vervolgens leg ik hier een paar plakjes zwarte olijf op. Dit worden de ogen van de mummie. Hierna beleg ik de pizza met repen kaas. De ogen laat ik hierbij vrij. Als ik dit gedaan heb kunnen ook de mummie’s zich bij hun griezelige vrienden op de bakplaat voegen.
Ik besmeer alle randjes met een beetje eigeel. Zo ziet het er net iets mooier uit als het straks uit de oven komt. Vervolgens schuif ik de bakplaat in een oven die ik op 210 graden heb voorverwarmd. Na 15-20 minuten zijn de hapjes klaar. Even het touw van de pompoenen afhalen en er kan gesmuld worden! Ik weet zeker dat deze enge hapjes in de smaak zullen vallen!
De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More
Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More
Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More
De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More
Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More
Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More
This website uses cookies.