Ken je dat? Dat je een tros bananen gekocht hebt, deze eerst drie dagen groen in de fruitschaal liggen en dan ineens zijn ze overrijp… Hier gebeurt dat geregeld. Geen idee hoe het kan dat de bananen ineens zo rijp zijn, maar je wordt er wel creatief van. Zo heb ik al eerder een recept voor een lekker bananenbrood met jullie gedeeld. Nu ik zelf wat meer aan het sporten ben merk ik dat ik wat meer behoefte heb aan eiwitten. Hierom heb ik een lekkere eiwitrijke versie van een bananenbrood gemaakt. Hij staat in no time in de oven, zodat je er snel van kunt genieten!

Afdrukken

Eiwitrijk bananenbrood

Een gemakkelijk recept voor een heerlijk fluffy en eiwitrijk bananenbrood.
Trefwoord eiwitrijk, gezond
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten

Equipment

  • Bakblik
  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 160 gram Magere Kwark
  • 70 gram Havermout
  • 30 gram Whey proteinepoeder (vanille)
  • 3 theelepels Bakpoeder
  • 2 Bananen
  • 2 Eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  • Maal de havermout fijn met een staafmixer of in de keukenmachine.
  • Klop de eieren.
  • Meng het havermeel met de whey en het bakpoeder tot een geheel.
  • Prak 1,5 banaan en roer deze erdoor.
  • Roer de geklopte eieren en de kwark door het mengsel.
  • Snijd een halve banaan in plakjes.
  • Vet een bakblik / cakeblik in met kokosolie, boter of bakspray.
  • Giet het beslag hierin.
  • Leg de plakjes banaan bovenop het beslag.
  • Zet het bakblik voor 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Check even of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te steken: komt deze er droog uit, dan is het brood gaar.
  • Haal het eiwitrijke banenbrood uit de oven: je kunt hem zowel warm als koud eten.
  • Geniet ervan!

Met dit eiwitrijke bananenbrood zet je gegarandeerd iets lekkers op tafel! Zowel als ontbijt of als tussendoortje is dit een prima verantwoord alternatief. Ook lekker als snack bij de koffie: dan kun je er weer even tegenaan!

Wil je dit recept graag bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande foto voor.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

1 dag ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

3 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

5 maanden ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

6 maanden ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

6 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

6 maanden ago

This website uses cookies.