Ga terug
meringue schuimpjes makkelijk hapje pasen

Roze meringue

Leuk idee voor Moederdag: serveer eens een roze hapjesplank! Met het recept voor deze roze meringue moet dat zeker goed komen!
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 2 uur
Gang Borrelhapje, Tussendoortje

Equipment

  • oven
  • Mixer
  • Mixerkom

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel citroensap
  • 5 eiwitten
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • paar druppels roze kleurstof

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
  • Maak de mixerkom en gardes goed vetvrij door er wat citroensap overheen te wrijven. Droog goed na met keukenpapier.
  • Klop de eiwitten samen met de eetlepel citroensap stijf tot er stijve pieken in verschijnen: de echte durfal houdt de kom boven zijn/haar hoofd... Als het eiwit in de kom blijft zitten heb je lang genoeg geklopt. Zo niet, heb je eiwit op je hoofd zitten... ;-)...
  • Druppel een klein beetje roze kleurstof door het eiwit en voeg 200 gram witte basterdsuiker toe.
  • Klop het geheel nog even goed door tot je mooie glanzende pieken hebt.
  • Stort het eiwit op een bakplaat. Je kunt er ook voor kiezen om allemaal kleine toefjes te maken. Net waar jouw voorkeur naar uit gaat.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de eiwitten zo'n twee uur drogen. De meringues zijn dan knapperig van buiten en lekker zacht van binnen.
  • Als de oventijd erop zit zet je de oven uit en laat de oven op een kier staan om af te koelen.
  • Leuk als onderdeel van een pavlova platter of gewoon als lekkere snack bij de koffie.