Food

Gezonde ijsjes: gemakkelijk en snel zelf te maken!

Maak nu zelf lekkere gezonde ijsjes. Dat is met dit weer geen overbodige luxe. De thermometer tikt de 40 graden bijna aan! Dan mag je jezelf best wel verwennen met een heerlijk ijsje. Als deze ijsjes naast lekker ook nog eens heel gezond zijn is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen! Bovendien zijn al deze ijsjes ook nog eens super gemakkelijk te maken. Met heel weinig moeite maak je zelf de lekkerste gezonde ijsjes…ideaal toch?

1. Bananenijsjes met dip

Dit is denk ik een van de gemakkelijkste gezonde ijsjes om zelf te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een banaan en houten stokjes. Eventueel kun je nog wat yoghurt en dip gebruiken, wat jij het lekkerste vindt! Je snijdt een banaan in twee stukken en steekt in het platte stuk van iedere helft een houten ijsstokje. Vervolgens leg je de banaan even in de vriezer zodat hij goed koud is. Dit hoeft niet perse, het maakt de volgende stap, het dippen, wel gemakkelijker. Al kun je de bananen zo uit de diepvries ook prima zonder dip eten! Maar goed, als je wel een dip wilt haal je de bananen uit de diepvries, dip ze in de yoghurt, leg ze op een stuk bakpapier en strooi er vervolgens een dip naar keuze overheen. Als je dit gedaan hebt leg je de ijsjes op het stuk bakpapier in de diepvries. Na een paar uur is de yoghurt goed uitgehard en kun je smullen van je homemade healthy ijsje. Voor een iets minder gezonde variant kun je ervoor kiezen om de bananen in chocolade te dippen voor je ze besprenkelt met dip: een prima combinatie!

2. Kiwi cactus

Wat is de overeenkomst tussen een woestijn en je billen? Juist ja…cactussen….deze mop vinden de meiden hier hilarisch! Reden temeer om een cactusijsje te maken. Welk fruit leent zich hier nu beter voor dan een kiwi! Supergezond, boordevol vitamine C en ze gaan hier als warme broodjes over de toonbank. De dames smullen ervan. Voor het maken van 1 cactus (de ijsvorm haal ik bij de Action) schil ik een rijpe kiwi. Ik pureer deze met wat honing en een klein beetje water tot ik een glad mengsel heb. Dit giet ik vervolgens in de cactusvorm. Deze vorm laat ik een nachtje in de diepvries staan. Hij is dan voldoende uitgehard. Vervolgens houd ik de vorm even onder stromend water om het eruit halen van het ijsje iets te vergemakkelijken. Het gezonde ijsje haal ik uit de vorm et voilà: een heus kiwi cactus-ijsje! Heerlijk!

3. Vegan banaan-pindakaasijs

Dit ijsje is, net als de vorige twee ijsjes, helemaal vegan en supergezond. Pindakaas en banaan is voor mij een geweldige combinatie. Ik houd ervan. Op een wrap, en dan het liefst even in de oven: genieten hoor! Stukjes banaan in de pindakaas dippen is ook al een heerlijke snack. Niet gek dat ik er voor kies om van deze combinatie een lekker ijsje te maken. Dit zomerse ijsje heeft iets meer voorbereiding nodig. Aan de andere kant: als je de voorbereiding gedaan hebt ben je altijd klaar om te genieten van een gezond ijsje. Ik snijd de banaan in plakjes, stop deze in een zakje en doe het zakje in de diepvries. Na een paar uur maak ik het ijsje af. Dit doe ik door de banaan te pureren, erna schep ik er een eetlepel pindakaas doorheen waarna ik het geheel nogmaals pureer. Ik doe het banaan-pindakaasijs in een schaaltje en top het af met wat cacaonibs: lekker hoor! Mocht je nu een echte sporter zijn en niet voldoende eiwitten binnenkrijgen: met een beetje proteïnepoeder er doorheen in jouw favoriete smaak is dit ook een heerlijk ijsje!

4. Gezond aardbeienijs

In de zomer vind ik het altijd heerlijk om aardbeien te snoepen. Gewoon zo, als snack, of bij het ontbijt in de yoghurt. Met diepvriesaardbeien in plaats van verse aardbeien kun je gemakkelijk en snel een lekker en gezond ijsje op tafel zetten. Bovendien kun je dit ijs ook prima als ontbijt eten: een echte aanrader dus! Voor een portie voor 1 persoon neem ik 200 gram Griekse yoghurt en 100 gram bevroren aardbeien. Deze stop ik samen in een maatbeker. Hierna zet ik de staafmixer er even op totdat de aardbeien helemaal geboend zijn met de yoghurt. Eventueel kun je het geheel nog even terugzetten in de diepvries, je kunt het ook meteen eten. In de zomer is dit echt een van mijn favoriete ontbijtjes!

Zo komen we deze warme dagen wel door! Welk ijsje maak jij als eerste?

Pin dit artikel op Pinterest!

Bewaar dit artikel een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden.

 

 

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

4 weken ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

1 maand ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.