Food

Eten in Sinterklaas stijl – Sint Saté

In deze tijd van het jaar, als Sinterklaas weer in het land is, vind ik het leuk om ook het diner in stijl te serveren. Lekkere hapjes en gerechten die perfect passen bij Sinterklaas en zijn Pieten. Eerder deelde ik al een lekker recept voor gehaktballen met kruidnoten, ook erg lekker om eens te maken! Omdat chocoladeletters bij Sinterklaas horen, lijkt het me leuk om daar iets leuks mee te doen voor het diner. Maar ja, om nou chocolade als avondeten te doen, daar ben ik niet zo’n fan van. Hierom maak ik dit keer Sint saté. Met satéletters, in plaats van chocoladeletters. Iets minder zoet, het ziet er wel heel leuk uit! Je kunt de letters als diner eten tijdens Sinterklaas, maar het kan ook prima als snackje op de borrelplank. Leuk om als hapje op tafel te zetten tijdens de intocht van Sinterklaas!

Afdrukken

Eten in Sinterklaas Stijl - Saté letters

Gang Borrelhapje, diner, snack
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Marineren 1 uur

Ingrediënten

  • 1 kilo kippendijen
  • 6 el ketjap manis
  • 4 el honing
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 tl sambal oelek
  • 3 cm verse gember
  • 1 limoen
  • 1 flinke snuf versgemalen peper

Instructies

  • Snijd de kippendijen in lange, smalle repen.
  • Schil de gember en de knoflook.
  • Pers beide fijn met een knoflookpers. Je kunt er ook voor kiezen om ze fijn te snijden met een mes.
  • Doe de ketjap, honing, knoflook, sambal, gember, limoensap en de zwarte peper samen in een grote schaal.
  • Meng het geheel goed door elkaar.
  • Leg hierin de repen kippendij om te marineren. Laat minstens een uur staan, zodat de marinade goed in kan trekken.
  • Sinterklaas vindt de saté het lekkerste als hij een nacht heeft kunnen marineren.
  • Laat de satéstokjes even weken in het water: dat voorkomt dat ze tijdens het bakken verbranden.
  • Rijg de kippendijreepjes aan de stokjes. Doe dit in een S-vorm.
  • Bak de reepjes tot de kip goed gaar is.
  • Serveer eventueel met een bakje pindasaus ernaast om in te dippen.
  • Eet smakelijk.

Zo heb je makkelijk en snel een heerlijk diner op tafel! Nou ja, je moet natuurlijk wel even geduld hebben als je de kip laat marineren, maar daar hoef je niet voor thuis te blijven. Het is heerlijk om deze sateetjes te serveren met een bakje pindasaus. De marinade zelf smaakt ook al heerlijk, dus een sausje erbij is geen must. Echt heerlijk om te eten in Sinterklaas tijd!

Wil je dit recept graag op een later moment zelf maken? Bewaar het dan op een van je borden op Pinterest. Dat kan heel makkelijk met behulp van onderstaande afbeelding. Scroll over de afbeelding heen, klik op het Pinterest logo en selecteer het bord waar jij dit recept op wil plaatsen. Ik vind het ook leuk als je mij tagt op social media zodra je dit recept gemaakt hebt. Je kunt me zowel op Facebook als Instagram vinden onder de naam @food_frobel_fun. Leuk ook als je me daar volgt!

 

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam: een ideaal herfstvakantie-uitje

De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More

1 maand ago

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More

1 maand ago

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

2 maanden ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

3 maanden ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

6 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

8 maanden ago

This website uses cookies.