Ga terug
bananenbrood met appel gezond ontbijt

Makkelijk en gezond ontbijt: Bananenbrood met appel

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 50 min
Totale tijd 1 uur 10 min
Gang Ontbijt

Equipment

  • Cakevorm

Ingrediënten
  

  • 135 gram Havermout
  • 3 Rijpe bananen
  • 3 Eieren
  • 20 gram Garneeramandelen
  • 20 gram Gebroken lijnzaad
  • 2 Appels
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Speculaaskruiden
  • 1 tl Bakpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal het havermout fijn tot havermeel.
  • Mix de droge ingrediënten door elkaar.
  • Haal de schil van de bananen en prak de bananen fijn.
  • Mix de bananen met de droge ingrediënten.
  • Voeg de eieren toe en meng nogmaals goed door elkaar.
  • Schil een appel en snijd in kleine blokjes.
  • Roer de appelblokjes door het beslag.
  • Snijd de andere appel in vier parten en vervolgens in dunne plakjes.
  • Giet het beslag in een ingevet cakeblik.
  • Zet de appelplakjes dakpansgewijs in het beslag.
  • Vervolgens zet je het bananenbrood in het midden van de oven.
  • Controleer na 50 minuten of het brood goed gaar is. Dit doe je door er een satéprikker in te prikken: komt deze er droog uit dan is het brood gaar.
  • Laat het bananenbrood goed afkoelen voor je het uit de vorm stort.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord gezond, makkelijk