Ga terug

Makkelijk recept voor pasen: paashaas cinnamon rolls

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang brunch, Ontbijt, pasen

Ingrediënten
  

  • 1 rol croissantdeeg
  • 2 eetlepels roomboter (smeerbaar)
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 1 kopje poedersuiker
  • 1 eetlepel water
  • eetbare oogjes
  • chocolade drops

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het croissantdeeg uit.
  • Besmeer het deeg met de boter.
  • Meng de bruine suiker en het kaneel goed door elkaar.
  • Strooi dit gelijkmatig over de boter heen.
  • Rol het deeg op, zodat je een lange deegrol krijgt. De smalle kanten zitten aan de zijkant.
  • Snijd het deeg in stukken van 1,5 - 2 cm breed.
  • Leg de rolls plat op de bakplaat, rol het een klein stukje uit zodat je een oor krijgt. Snijd van de andere kant een klein reepje af voor het andere oor.
  • Bak het geheel 12-15 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.
  • Terwijl de rolls bakken, meng je de poedersuiker met water om een dik, maar nog steeds vloeibaar glazuur te maken. Pas de hoeveelheid water aan naar wens.
  • Laat de rolls een paar minuten afkoelen nadat ze uit de oven komen. Besprenkel het glazuur over de rolls. Leg op iedere roll twee oogjes en 1 chocoladedruppel als neusje.