Snijd de houterige uiteinden van de bananenschil af.
Schraap met een lepel de witte binnenkant uit de bananenschil.
Maak lange slierten van de bananenschil. Doe dit door de banaan met de binnenkant naar beneden te leggen en een vork in de schil te steken. Met een tweede vork trek je er zo lange slierten van. Snijd de slierten in kleinere stukken.
Schil de gember en de knoflook. Pers ze fijn met een knoflookpers.
Meng de overige ingrediënten door elkaar, voeg de gember en de knoflook hieraan toe.
Meng de bananenschil slierten hier doorheen en laat de marinade even intrekken.
Warm de olijfolie op in een hapjespan of koekenpan.
Bak hierin de pulled bananenschil.
Voeg een scheutje water toe, en bak tot het water is verdampt.
Bak de pulled bananenschil zo'n 10-15 minuten en blijf steeds het water toevoegen tot het verdampt is. Zo wordt de bananenschil lekker mals.
Haal de pulled bananenschil uit de pan, en leg het op een broodje. Serveer eventueel met wat kroepoek. Wil je het echt duurzaam doen, kies dan voor de Beter voor de zee kroepoek van Go Tan!
Eet smakelijk!