Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Was de tomaten en de pompoen.
Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden.
Vervolgens snijd je de tomaten en de pompoen in grove stukken.
Snijd de ui in vieren.
Verdeel de tomaten, pompoen en ui samen met de rozemarijn, tijm en teentjes knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt de verse kruiden eventueel ook vervangen door gedroogde kruiden.
Besprenkel de groenten en kruiden met olijfolie en strooi er een snuf peper en zout overheen.
Meng het geheel met je handen door elkaar.
Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groenten in zo'n 40 minuten gaar.
Maak ondertussen de gehaktpompoentjes.
Snijd het pizzadeeg in vierkanten.
Meng het gehakt met Italiaanse kruiden, chilivlokken, peper en zout naar smaak.
Snijd de mozzarella in blokjes.
Vouw steeds wat gehakt om een stukje mozzarella heen.
Je hebt nu grote gehaktballen.
Vouw hier de stukken pizzadeeg omheen.
Maak met behulp van het slagerstouw de vlakken van de pompoen door dit er omheen te binden.
Leg de pompoenen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de laatste 15 - 20 minuten mee met de groenten in de oven. Doordat het deeg gaat rijzen krijg je echte mini-pompoenen!
Maak dan de bouillon door water aan de kook te brengen en hierin het bouillonblokje op te lossen.
Als de groenten klaar zijn haal je ze uit de oven.
Haal ook de pompoenen eruit en verwijder het touw.
Haal de takjes van de kruiden af en de schillen van de knoflook.
Voeg de groenten toe aan de bouillon en pureer het geheel met de staafmixer. Voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe.
Schep de soep in een diep bord en giet de kookroom erin. Giet strepen: maak eerst een kruis en zet daar diagonaal een kruis doorheen. Door met een satéprikker de strepen aan elkaar te verbinden maak je er een spinnenweb van!
Serveer de soep met de gehaktpompoentjes.
Eet smakelijk!