Ga terug
makkelijke focaccia met kaas en ui

Focaccia met kaas en ui

Een heerlijke Italiaanse focaccia, met een vulling van kaas en ui: lekker fusion!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje

Equipment

  • Barbecue met pizzasteen (een oven op 200 graden kan ook)

Ingrediënten
  

  • 1/2 pak mix voor focaccia
  • olijfolie
  • 1/2 ui
  • klein stukje kaas, ik gebruik de grotgerijpte Kaltbach kaas van Emmicheese (of een flinke hand geraspte kaas)

Instructies
 

  • Maak de barbecue goed heet, en leg de pizzasteen erop. Geen barbecue tot je beschikking? Verwarm de oven dan voor op 200 graden.
  • Begin vervolgens met het bereiden van de focaccia mix.
  • Doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan per merk een beetje schelen dus het is het beste als je de instructies aanhoudt ;-).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Rasp de kaas.
  • Maak een focacciavorm van het deeg en beleg met de kaas en ui.
  • Leg op de pizzasteen of in de oven en laat het geheel in zo'n 15 minuten gaar worden.
  • Eet smakelijk!