Ga terug
hartige broodtaart makkelijk brunch recept fris

Hartige broodtaart

Wil je een echte showstopper voor bij de brunch of het buffet? Dan is deze hartige broodtaart zeker een goed idee! Makkelijk om te maken, en een feestje om naar te kijken.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang brunch, buffet, herfst, kerst, lente, Ontbijt, pasen, zomer
Porties 8 personen

Equipment

  • Cakevorm
  • Huishoudfolie

Ingrediënten
  

  • 10 sneetjes wit brood
  • 3 hardgekookte eieren
  • 1,5 komkommer
  • snufje kerriepoeder
  • handje bieslook
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram magere kwark

Instructies
 

  • Bekleed de cakevorm met huishoudfolies, zo zal de broodtaart na afloop makkelijker uit de vorm te halen zijn.
  • Snijd de korstjes van het brood. Snijd het brood zo dat het dezelfde breedte heeft als de cakevorm.
  • Meng 50 gram roomkaas met wat kerriepoeder. Besmeer twee sneetjes brood met het roomkaas-kerrie mengsel.
  • Leg de sneetjes met de besmeerde kant naar boven in de cakevorm.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Beleg het eerste laagje brood ruim met de komkommer.
  • Besmeer weer een paar sneetjes brood met het roomkaasmengsel en leg deze op de komkommerplakjes. Hier leg je wat plakjes ei op, bestrooi eventueel met wat bieslook.
  • Dit herhaal je tot de cakevorm vol zit. Je eindigt met brood, met de besmeerde kant naar beneden.
  • Druk het geheel stevig aan, vouw het huishoudfolie er omheen en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Ondertussen meng je vast 150 gram roomkaas met de kwark.
  • Als je de taart gaat serveren stort je hem eerst voorzichtig op een bord.
  • Vervolgens smeer je hem aan alle kanten af met het roomkaas-kwarkmengsel.
  • De zijkanten van de taart kun je bekleden met dunne plakjes komkommer, de bovenkant bestrooi je met bieslook.
  • Eet smakelijk!