Ga terug
Gezond eiwitrijk bananenbrood zonder suiker

Gezond eiwitrijk bananenbrood zonder suiker

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Gebak, Ontbijt
Porties 16 plakken
calorieën 122 kcal

Equipment

  • 1 Cakeblik
  • Staafmixer / blender / keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 4 Bananen
  • 4 Eieren
  • 180 gram Havermout
  • 50 gram Vanille proteïnepoeder
  • 3 handjes Rozijnen
  • 4 el Sukrin Syrup Gold (of maple syrup)
  • 1,5 tl Bakpoeder
  • 1-2 handjes Pompoenpitten
  • Kokosolie (om in te vetten)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de havermout fijn tot havermeel.
  • Doe de eieren met de bananen in een kom en maak er met behulp van de staafmixer een smeuïg geheel van.
  • Voeg de havermout, proteïnepoeder, rozijnen, syrup, en bakpoeder toe.
  • Roer het geheel goed door.
  • Vet een cakeblik in met kokosolie. Je kunt hier eventueel ook Pamspray voor gebruiken.
  • Giet het beslag in het cakeblik.
  • Verdeel de pompoenpitten over de bovenkant van het mengsel.
  • Zet het bananenbrood voor 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Controleer geregeld of het al gaar is, door er met een sateprikker in te prikken. Komt deze er droog uit, dan is het brood gaar.
  • Stort het bananenbrood uit het cakeblik en laat afkoelen. Warm een plakje snoepen is natuurlijk ook erg lekker!