Ga terug
chili sin carne pulled oats

Chili sin carne met pulled oats

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak pulled oats
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram gezeefde tomaten
  • 300 ml water
  • 1 groenteboullionblokje
  • 300 gram kidneybonen
  • 150 gram maïs
  • 1 tl azijn
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/2 tl cacaopoeder
  • zout
  • peper
  • 4 el Crème fraîche of Griekse yoghurt
  • 2 handjes nachochips

Instructies
 

  • Laat de maïs en de bonen goed uitlekken.
  • Snijd de ui en de knoflook fijn.
  • Verhit de olie op middelhoog vuur en bak de knoflook en ui tot de ui goudbruin kleurt.
  • Voeg de komijn, paprika, cacao een azijn hieraan toe.
  • Doe ook de bonen, de maïs en de gezeefde tomaten in de pan.
  • Voeg het water toe.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Laat het geheel sudderen tot het zacht geworden is.
  • Roer de pulled oats er doorheen en laat even opwarmen.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Schep de chili sin carne op een bord of in een schaaltje.
  • Per persoon schep je er 2 eetlepels crème fraîche of Griekse yoghurt op.
  • Serveer de chili met een handje nacho's.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord vegetarisch