Maal de kruidnoten fijn met behulp van een staafmixer of in de keukenmachine.
Meng de kruidnoten met de roomkaas.
Draai er kleine balletjes van, ter grootte van twee kruidnoten.
Leg de balletjes even in de koelkast om goed op te stijven.
Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
Doe dit door een hittebestendige schaal, gevuld met 100 gram chocolade, bovenop een pan met heet / net aan de kook water te zetten.
Als alle chocolade gesmolten is haal je de schaal van de pan af en voeg je de laatste 50 gram chocolade toe.
Even roeren tot alle is gesmolten...
Haal de balletjes uit de koelkast.
Prik steeds een balletje aan een gebaksvork of cocktailprikker en haal deze door de chocolade.
Laat afkoelen op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Strooi eventueel, als de chocolade nog niet is uitgehard, wat decoratie over de chocolade heen. Ik kies voor mini chocoladekruidnoten: zo leuk!
Laat de truffels nog heel even opstijven in de koelkast.
Smullen maar!