Ga terug
Sinterklaas snoep zelf maken - truffels kruidnoten sinterklaastruffels

Sinterklaastruffels

Heerlijke truffels met chocolade en kruidnoten. Ideale snack voor tijdens Sinterklaas of Pakjesavond!
Bereidingstijd 15 minuten
Wachtijd 30 minuten

Equipment

  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 200 gram Kruidnoten
  • 150 gram Pure chocolade
  • 125 gram Roomkaas naturel
  • Eventueel wat topping.

Instructies
 

  • Maal de kruidnoten fijn met behulp van een staafmixer of in de keukenmachine.
  • Meng de kruidnoten met de roomkaas.
  • Draai er kleine balletjes van, ter grootte van twee kruidnoten.
  • Leg de balletjes even in de koelkast om goed op te stijven.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  • Doe dit door een hittebestendige schaal, gevuld met 100 gram chocolade, bovenop een pan met heet / net aan de kook water te zetten.
  • Als alle chocolade gesmolten is haal je de schaal van de pan af en voeg je de laatste 50 gram chocolade toe.
  • Even roeren tot alle is gesmolten...
  • Haal de balletjes uit de koelkast.
  • Prik steeds een balletje aan een gebaksvork of cocktailprikker en haal deze door de chocolade.
  • Laat afkoelen op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Strooi eventueel, als de chocolade nog niet is uitgehard, wat decoratie over de chocolade heen. Ik kies voor mini chocoladekruidnoten: zo leuk!
  • Laat de truffels nog heel even opstijven in de koelkast.
  • Smullen maar!