Ga terug
Griekse gegrilde aubergineschotel

Griekse gegrilde aubergineschotel

Heerlijk gezond gerecht met gegrilde aubergine van de barbecue.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Equipment

  • Barbecue

Ingrediënten
  

  • 3 aubergines
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 200 gram basmatirijst
  • 150 gram feta
  • 2 eetlepels creme fraîche
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 8 eetlepels gedroogde oregano
  • 12 eetlepels peterselie
  • 6 eetlepels rodewijnazijn
  • 200 ml olijfolie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de groene kroontjes van de aubergines af.
  • Snijd de aubergine in plakken van 0,5 cm dikte.
  • Smeer de plakken in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
  • Meng de knoflook, citroensap en -rasp, oregano, peterselie, rodewijnazijn en olijfolie door elkaar tot een saus.
  • Grill de aubergines aan beide zijden even kort aan op de barbecue.
  • Schep de gegaarde aubergineplakken even door de saus.
  • Als de rijst gaar is meng je er de creme fraîche en tomatenpuree doorheen.
  • Schep de rijst op een bord.
  • Leg de plakken aubergine erop.
  • Strooi er nog een beetje oregano overheen.
  • Verkruimel de feta over het gerecht.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord aubergine, barbecue, gezond, grillen