Ga terug
Dit gezonde ontbijt: eiwitrijk bananenbrood zelf maken.

Eiwitrijk bananenbrood

Een gemakkelijk recept voor een heerlijk fluffy en eiwitrijk bananenbrood.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten

Equipment

  • Bakblik
  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 160 gram Magere Kwark
  • 70 gram Havermout
  • 30 gram Whey proteinepoeder (vanille)
  • 3 theelepels Bakpoeder
  • 2 Bananen
  • 2 Eieren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  • Maal de havermout fijn met een staafmixer of in de keukenmachine.
  • Klop de eieren.
  • Meng het havermeel met de whey en het bakpoeder tot een geheel.
  • Prak 1,5 banaan en roer deze erdoor.
  • Roer de geklopte eieren en de kwark door het mengsel.
  • Snijd een halve banaan in plakjes.
  • Vet een bakblik / cakeblik in met kokosolie, boter of bakspray.
  • Giet het beslag hierin.
  • Leg de plakjes banaan bovenop het beslag.
  • Zet het bakblik voor 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Check even of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te steken: komt deze er droog uit, dan is het brood gaar.
  • Haal het eiwitrijke banenbrood uit de oven: je kunt hem zowel warm als koud eten.
  • Geniet ervan!
Trefwoord eiwitrijk, gezond