Ga terug
koningsdag gezonde oranje ontbijttaart makkelijk zelf maken.

Gezonde Oranje Ontbijttaart

Wil je voor Koningsdag een leuk oranje ontbijt op tafel zetten? Deze gezonde oranje ontbijttaart is zeker een goed begin van de dag!
Bereidingstijd 1 uur
Rusttijd 5 uur
Gang Ontbijt
Porties 6 personen

Equipment

  • Springvorm Ø 18 cm
  • Kookpan
  • Rasp
  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 45 gram havermout
  • 75 gram granola
  • 50 gram honing
  • 30 gram kokosolie (roomboter kan eventueel ook)
  • 750 gram magere kwark
  • 5 sinaasappels
  • 11 blaadjes gelatine
  • 200 gram wortel

Instructies
 

  • Laat de kokosolie samen met 30 gram honing smelten in een pan.
  • Maal ondertussen de havermout fijn tot meel.
  • Meng in een kom de havermout en de granola door elkaar. Zorg dat er geen grove stukken granola meer tussen zitten.
  • Voeg hier de gesmolten kokosolie met honing aan toe.
  • Schep het mengsel in de springvorm en druk het geheel goed aan.
  • Zet de bodem even in de koelkast.
  • Week 9 gelatineblaadjes in koud water.
  • Rasp de schil van 3 sinaasappels en meng de rasp door de kwark.
  • Pers vervolgens de 3 sinaasappels uit.
  • Breng het sap in een pannetje aan de kook.
  • Haal het pannetje van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
  • Voeg dit mengsel toe aan het kwarkmengsel.
  • Roer het geheel goed door en giet het op de bodem.
  • Zet de taart in de koelkast en laat voor minstens een uur opstijven.
  • Ondertussen maak je de wortellaag.
  • Snijd de wortels in grove stukken en kook ze gaar in water.
  • Giet ze af en maal ze met de staafmixer of keukenmachine fijn.
  • Voeg rasp en sap van 1 sinaasappel toe en doe hier 100 ml water bij. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Week 2 gelatineblaadjes in koud water.
  • Pers een sinaasappel uit en breng het sap aan de kook.
  • Haal de pan van het vuurl en los de gelatine op in het sap.
  • Voeg dit mengsel toe aan de wortelpuree en roer door elkaar. Roer er 20 gram honing doorheen.
  • Verdeel de wortellaag met een lepel over de kwarktaart.
  • Laat zo'n 3 a 4 uur opstijven in de koelkast (of een hele nacht...)