Ga terug
vegetarisch comfortfood broodje hotdog

Vegetarische aubergine hotdog

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • oven

Ingrediënten
  

  • 8 Afbakpistoletjes
  • 4 Lila aubergines
  • 8 eetlepels Zuurkool
  • 8 theelepels Marne mosterd (Dijon of Franse, laatste is wat milder)
  • 4 Grote augurken
  • 8 theelepels Gebakken uitjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het kopje en kontje van de aubergines af, en snijd ze doormidden.
  • Kerf de schil van de aubergines schuin in. Snijd ze niet helemaal door!
  • Bestrijk de aubergines met olijfolie.
  • Bak de pistolets af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm een grillpan voor en bak de aubergines hier in zo'n 10 minuten gaar zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
  • Haal de broodjes uit de oven en snijd aan de bovenkant in.
  • Besmeer de broodjes met de mosterd, leg er vervolgens een beetje zuurkool in.
  • Leg hier een halve 'hotdog' bovenop.
  • Top het geheel af met augurk en gebakken uitjes en smullen maar!