Ga terug
makkelijk borrelhapje - croissant bitterballen - oudjaar - feest banner

Makkelijk borrelhapje: Bitterballencroissant

Voorbereidingstijd 5 minuten
Oventijd 12 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 12 hapjes

Ingrediënten
  

  • 1 doosje ovenbitterballen (12 stuks)
  • 1 blikje croissantdeeg mini
  • mosterd
  • 1 ei

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het croissantdeeg uit het blik en rol de helft uit. De andere helft gebruik je niet voor dit recept.
  • Snijd de mini-croissantjes los van elkaar.
  • Besmeer elk driehoekje (12 stuks) met een likje mosterd.
  • Leg op de mosterd de bitterbal. Je kunt eventueel ook curry of ketchup gebruiken in plaats van mosterd.
  • Vouw het croissantdeeg om de bitterbal heen.
  • Klop het ei los, en besmeer het deeg hiermee.
  • Leg alle hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak voor zo'n 12 minuten af in het midden van de oven. Oventijd kan per oven een beetje schelen, houd ze vanaf een minuut of 8 goed in de gaten.
  • Haal de bitterbalcroissants uit de oven als ze mooi bruin zijn, laat een paar minuutjes op een rooster liggen en serveer ze als ze nog warm zijn.
  • Eet smakelijk!