Ga terug
eten in sinterklaas stijl sint sate-2

Eten in Sinterklaas Stijl - Saté letters

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Marineren 1 uur
Gang Borrelhapje, diner, snack

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kippendijen
  • 6 el ketjap manis
  • 4 el honing
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 tl sambal oelek
  • 3 cm verse gember
  • 1 limoen
  • 1 flinke snuf versgemalen peper

Instructies
 

  • Snijd de kippendijen in lange, smalle repen.
  • Schil de gember en de knoflook.
  • Pers beide fijn met een knoflookpers. Je kunt er ook voor kiezen om ze fijn te snijden met een mes.
  • Doe de ketjap, honing, knoflook, sambal, gember, limoensap en de zwarte peper samen in een grote schaal.
  • Meng het geheel goed door elkaar.
  • Leg hierin de repen kippendij om te marineren. Laat minstens een uur staan, zodat de marinade goed in kan trekken.
  • Sinterklaas vindt de saté het lekkerste als hij een nacht heeft kunnen marineren.
  • Laat de satéstokjes even weken in het water: dat voorkomt dat ze tijdens het bakken verbranden.
  • Rijg de kippendijreepjes aan de stokjes. Doe dit in een S-vorm.
  • Bak de reepjes tot de kip goed gaar is.
  • Serveer eventueel met een bakje pindasaus ernaast om in te dippen.
  • Eet smakelijk.