Ga terug
skelet hapjes halloween recept

Skelet hapjes voor Halloween

Lekker griezelen en gillen met Halloween? Bij jouw Halloween-feestje kan dit hapje niet ontbreken. Met een heerlijke vulling van banaan met pindakaas is het echt een topsnack!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje, halloween

Equipment

  • Uitsteker in skeletvorm (of een andere enge vorm)

Ingrediënten
  

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 banaan
  • 3 eetlepels pindakaas (ik gebruik dadel kaneel, van de Pindakaaswinkel)
  • 1 ei

Instructies
 

  • Leg de plakken bladerdeeg naast elkaar en laat ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Steek uit de plakken bladerdeeg een even aantal skeletten of andere enge vormpjes uit.
  • Kneed het overgebleven bladerdeeg samen en rol het uit.
  • Steek hier nog meer vormpjes uit.
  • Verdeel de helft van de bladerdeegvormpjes over de bakplaat.
  • Besmeer ieder vormpje met een beetje pindakaas.
  • Snijd de banaan in dunne plakjes.
  • Leg op elk hoopje pindakaas twee plakjes banaan.
  • Verdeel de andere helften van de bladerdeegvormpjes over de belegde vormpjes. Ik steek eerst de oogjes uit, omdat dit de skulls een nog enger effect geeft!
  • Druk met een vork de randjes goed aan. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant met het ei.
  • Zet de bakplaat een kwartier in het midden van de oven. Als alle hapjes mooi bruin zijn geworden zijn de hapjes klaar!
  • Durf jij een hapje te nemen?