Ga terug

Makkelijke en gezonde pompoensoep met paprika

Een heerlijk gerecht voor de herfst. Pompoensoep met paprika...lekker met een beetje pit! Ideaal als verwarmend gerecht na een heerlijke boswandeling....
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang herfst, Hoofdgerecht, lunch
Porties 4 personen

Equipment

  • Staafmixer
  • Soeppan
  • Snijplank / mes

Ingrediënten
  

  • 1 middelgrote pompoen (zo'n 1200 gram)
  • 500 gram zoete puntpaprika
  • 2 gele uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 4 bouillonblokjes (ik gebruik 2 kippen- en 2 groentenbouillon)
  • water
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Snipper de ui en pers de teentjes knoflook.
  • Warm de olijfolie op in de soeppan.
  • Fruit hierin de ui en de knoflook rustig aan.
  • Snijd ondertussen de pompoen in kleine stukken. Je hoeft hem niet te schillen, even wassen is voldoende.
  • Voeg de stukjes pompoen toe aan de pan en bak even mee.
  • Snijd ook de paprika in kleine stukken.
  • Bak ook deze even mee met de pompoen, ui en knoflook.
  • Voeg de kruiden toe.
  • Verkruimel de bouillonblokjes over de gebakken groenten.
  • Vul de pan met water tot de groenten net onder staan.
  • Breng het geheel aan de kook, en laat 20 minuten doorkoken.
  • Pureer de soep vervolgens met de staafmixer.
  • Genieten maar!