Ga terug
Gezonde bananenmuffins pindakaas chocolade

Gezonde bananenmuffins met pindakaas en chocolade

Een makkelijk recept voor een lekker en gezond ontbijt
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 17 minuten
Gang Gebak, Ontbijt
Porties 14 muffins

Equipment

  • 14 Muffinvormpjes

Ingrediënten
  

  • 2 Rijpe bananen
  • 2 el Appelmoes zonder suiker
  • 120 gram Griekse Yoghurt 2% vet
  • 200 gram Havermout
  • 100 ml Amandelmelk
  • 120 gram Pindakaas
  • 1 tl Maple Syrup
  • 1 Ei
  • 2 drops Vanille essence
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Baking Soda
  • 1 tl Bakpoeder
  • Snuf Zout
  • 4 Blokjes pure chocolade 85%

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Prak de banaan fijn in een mixerkom.
  • Mix de banaan met de appelmoes, maple syrup, Griekse yoghurt, pindakaas, vanille essence en het ei.
  • Mix in een andere kom alle droge ingrediënten (behalve de chocolade) met elkaar.
  • Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en mix tot een geheel.
  • Zet de muffinvormpjes eventueel in een muffintray.
  • Vul de muffinvormpjes voor ongeveer tweederde met het beslag.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes en stop in iedere muffin een klein stukje chocolade.
  • Zet de muffins op een bakplaat en schuif deze in het midden van de oven.
  • Na 15/20 minuten zijn de muffins gaar.
  • Een klein beetje af laten koelen, en je kunt genieten van een heerlijk gezond ontbijt of een lekkere en gezonde snack!