Ga terug
taart valentijn makkelijk zelf maken.

Taart voor Valentijnsdag zelf bakken

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 28 minuten
Gang Gebak

Equipment

  • Mixer met garden
  • Beslagkom
  • oven

Ingrediënten
  

  • 1 pak Koopmans Vruchtenslof
  • 90 gram Boter of margarine
  • 150 ml Slagroom
  • 60 ml Water
  • Roze levensmiddelenkleurstof
  • Roze decoratie voor gebak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 190 graden (hetelucht).
  • Haal alles uit de doos met de bakmix.
  • Vouw de bakvorm in de juiste vorm, volgens de bijgesloten instructies.
  • Doe de boter of margarine in de beslagkom en klop deze luchtig met de mixer met garden.
  • Voeg de bakmix toe.
  • Mix met de mixer op de laagste stand tot er een kruimeldeeg ontstaat.
  • Kneed het geheel met de hand nog even tot een samenhangend deeg.
  • Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm.
  • Zet de bakvorm in de oven en laat het deeg in zo'n 15-20 minuten gaar worden.
  • Haal de bodem uit de oven en laat goed afkoelen. Als hij afgekoeld is kun je de rand van de bakvorm verwijderen.
  • Ondertussen kun je de vulling gaan maken.
  • Doe het water en de slagroom in een beslagkom, voeg de mix voor banketbakkersroom en eventueel een paar druppels kleurstof toe en klop met de mixer met garden in 2 minuten op de hoogste stand luchtig.
  • Verdeel met behulp van een lepel of spuitzak de banketbakkersroom over de bodem: laat de randen vrij.
  • Decoreer de slof met de roze versiering en eventueel wat vers fruit: je kunt het zo gek maken als je zelf wil!
  • Laat eventueel nog even opstijven in de koelkast: smullen maar!