Ga terug
Bakken paasbrunch makkelijk snel paasslof

Heerlijke paasslof

Wil je met Pasen een prachtig gerecht op tafel zetten? Ben jij aan de beurt om iets zoets te bakken voor de paasbrunch? Deze gemakkelijke en snelle paasslof is dan zeker een goed idee!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Rusttijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 28 minuten
Gang Nagerecht
Porties 6 personen
calorieën 317 kcal

Equipment

  • oven
  • mixer met gardes
  • spuitzak (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 1 pak Koopmans Vruchtenslof
  • 90 gram boter / margarine
  • 150 ml slagroom
  • 60 ml water
  • paaseieren / eetbare paasdecoratie

Instructies
 

  • Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 180 graden. Deze temperatuur geldt voor een hetelucht oven. Precieze temperaturen staan aangegeven op de verpakking.
  • Haal de bakvorm uit de verpakking. Volg de instructies die op de bakvorm staan om hem in elkaar te zetten. Zet de bakvorm op de bakplaat.
  • Pak een kom en doe daar de slagroom in. Klop de boter zacht met een mixer. Als de boter zacht is voeg je daar het zakje slofmix aan toe.
  • Mix het geheel met de mixer met garden door elkaar. Er. ontstaat nu een kruimeldeeg. Met je handen kun je er vervolgens een samenhangend deeg van kneden. Tip: gebruik één hand, waardoor de andere schoon blijft en je hiermee de kraan kunt aanzetten ;-).
  • Leg het deeg in de bakvorm. Zorg ervoor dat de hele vorm gevuld is en dat het deeg op alle plaatsen even dik is.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Na 16-18 minuten is de bodem van de slof mooi goudbruin en lekker bros. Voor een wat zachtere bodem bak je hem 16 minuten, voor een wat krokantere bodem kies je voor een baktijd van 18 minuten.
  • Laat de slof een uur afkoelen. Doe dit buiten de koelkast, om te voorkomen dat je een zachte en kleffe bodem krijgt.
  • Giet water en slagroom in een mixerkom. Voeg het zakje mix voor banketbakkersroom hieraan toe. Zet de mixer op de hoogste stand en klop de banketbakkersroom in 2 minuten lekker luchtig.
  • Spuit de banketbakkersroom met een spuitzak (zonder spuitmond) over de bodem van de slof. Je kunt de banketbakkersroom natuurlijk ook prima over de bodem verdelen met een lepel: net wat jij prettig vind.
  • Versier je paasslof met de mooiste chocolade-eitjes, dragee-eitjes, paaslollies en alles wat je maar kunt vinden wat eetbaar is en met Pasen te maken heeft. Maak de slof zo hysterisch of ingetogen als jij wil!
  • Laat de slof nog zo'n 15 minuten opstijven in de koelkast voor je hem serveert bij de paasbrunch.
Trefwoord paasbrunch, pasen